събота, 12 декември 2009 г.

Слънчево зайче

Днешният ден вероятно ще се окаже важен.

Получих съобщение от системата на детските градини, че Деян е приет в 98-ма ОДЗ "Слънчево зайче" (страхотно име) - новооткритата детска градина в Младост 2.
На първото класиране той не влезе там, и аз честно казано си отдъхнах, но ето - открили 25 нови места и той беше 17-ти поред в лист на чакащи (от 249 деца!) за своята яслена група, и беше очаквано, че при това класиране вече ще влезе.

Усещането е някакси хубаво, още повече и че е голям късмет - без новооткритата градина, с темпото с което се покачваше в списъците на чакащите, редът му щеше да излезе сигурно след 15-тина години.

Но ме връхлитат и страховете:
- разделите сутрин
- отношението на учителките и лелите
- другите деца от групата - как ще се социализира, какво ще бъде мястото му сред тях
- с алергията какво ще правим
- с детегледачеството как ще се организираме
- очакваното често боледуване

Една камара разправии ще си имаме и докато го запишем, а срокът е до петък. Лични карти с новия адрес, медицински документи на Деян, но вероятно и някакви медицински прегледи, свързани с тях - кога ще успеем с всичко (а и като си помисля колко е натоварено в работата...)

Обаче имам някакво усещане, че класирането за детска градина е добра новина, и ми се искаше да споделя и да се похваля. Че и с такова хубаво име, все пак :)

2 коментара:

hazel каза...

Честито! Това е чудесна новина, детска градина в Младост 2:)Съвсем близо до паркчето

Сутрин в началото е трудно - повечето плачат поне няколко дни до седмици. Дай му да си носи любима играчка от къщи, много помага.
Учителките - дано да са мили и да се харесат. Въпрос на късмет е това.
Децата - с течение на времето ще се опознаят и ще си липсват, но не бива да се очаква да стане бързо, първо трябва да им научи имената, а това си е стресово при големи групи. (Колко големи групи са всъщност?)
За боледуването - боледуват първата година, така си е. Ще се редувате да вземате болнични, съвсем по феминистки така;)

Като начало, ние с Рада може да го вземаме понякога от градина и да го гледаме у нас:)

Мимолетка каза...

Здравей,
Днес приеха и моя син в тази детска градина в яслена група. Може ли да ми кажеш мнението си за нея - доволна ли си, от какво да, от какво не. Гледам, че поста е старичък, и разчитам, че си посъбрала опит. Благодаря предварително!