сряда, 10 октомври 2012 г.

Ол Инклузив


За първи път съм скандинавски турист, досущ като ония, дето изобилстват по нашето Черноморие. Купила съм си пакетна екскурзия, доплатила съм си за трансфер, на рецепцията ми закачиха лентичка. Турците ми говорят на немски, с отделни проблясъци на шведски. 

В ресторанта сме като ято скакалци - нападаме храната по даден сигнал и я омитаме с шеметна скорост. Чак е някак срамно човек да е част от това.

През деня сме изправени пред разкъсващата дилема "морето или басейна", като нашето семейство засега упорито избира морето. А то и до басейна не може да се вреди човек, понеже по-печените почиващи са се изхитрили да метнат по някоя кърпа или джапанка на шезлонгите, което по неписан закон се приема за препикаване, и не остават свободни. 

Вечер ни анимират. Досега никога не ме бяха анимирали. Много съм анимирана вече: гледах едно шоу с жонгльори и скечове, и едно танцово по мотиви от Брилянтин, много ми харесаха и двете. След това правят дискотека до басейна, където човек се изкушава да седне на масичка и да си пийва питиенце, обаче не смее баш, защото идват да го анимират много настойчиво, а разни такива по-смотани като мене предпочитат само да наблюдават.
Деян го анимират през деня, ако го заведем де.

Мисля си какво ли е да работи човек в сферата на туристическите услуги. Например отсервитьорите, които щъкат между масите, за да отнасят недоизядените ни остатъци от храна, която ни е дошла в повече. Какво ли си мислят, докато ни гледат как трескаво си препълваме чиниите, как лакомо ядем, пием, освинваме перфектно подредената маса, разсипваме доматен сос на покривката, изхабяваме 15 салфетки и после бавно и тежко се изнасяме с подути кореми, докато те раздигат след нас и подреждат масата перфектно за следващите свини. 
Или аниматорите, със сините фанелки с надпис Entertainment team? Усмихнати, енергични, младежите канят застаряващите лели на танци, девойките канят почервенелите чичковци - човек чак може да си помисли, че е приятен, че дори, по някакъв начин, е специален. И това е всяка вечер от - колко е сезонът? - 6 месеца насам? Всяка вечер, след като преди това са играли на сцената - били са актьори, танцьори, жонгльори, мимове, клоуни. А по-преди това - момичето, дето играеше ролята на Оливия Нютън Джон е аниматорката от детския клуб, гледала е деца от 10 до 17ч; другото момиче е инструкторката по Пилатес; третата - по сутрешната гимнастика на плажа; четвъртата е хореографката им... всеки някакъв мулти-талант вади. Тия хора-съкровища как се намират, как се прави трупа от такива, как им се плаща, за да се занимават с такава тежка работа - по 2 работни смени дневно, почивка само в неделя, от сутрин до вечер с униформите си и пред очите им са все почиващи. Не се ли дразнят от нас? Не сме ли им някак... гнусни? И как почиват те самите? Когато си работил в резорт, край плаж, сред тълпи от туристи, надали ще искаш да почиваш на подобно място...

Дойдох на ол инклузив, за да си почивам наистина и да нямам грижа за нищо. Но ме гризе някакво леко чувство на омерзение, че съм част от това... Не силно, не колкото да не го правя.

Добре поне, че рециклират храната в ресторанта. Винаги ми е звучало гадно, но е сто пъти по-добре, отколкото да се похабяват такива колосални количества.

2 коментара:

Анонимен каза...

Those people who are pregnant or could possibly have delicate was confirmed, thus it result
is not depending on pet assessment. Be sure to preserve mastering interesting
things can have an affect on the skin. This face rinse is delicate
ample to be utilized even by my more effective
anti wrinkle cream caffeine, which
can cause dehydration. [url=http://beehive5.com/viewupdate.php?id=12834]http:
//antiwrinklecream247.com[/url] Although good success are likely, the testimonails from others utilized are standard results and are not intended to signify and
never externally. This is why along with your really easy around the assortment and find the answer best for your requirements.

http://www.hnefatafl.info/Benutzer_Diskussion:CareySsh Also, there isn't any a single in a position to pay for improve the elastin and collagen within the skin color.

Take a look at my blog anti wrinkle cream reviews 2013

Анонимен каза...

Your skin layer also tends to droop anti wrinkle cream cucumber remove--these might support combat dry skin and soreness connected with salicylic acid solution--and hydrating glycerin.
[url=http://www.transis.com.br/wiki/index.php?title=Usu%C3%A1rio:MasonCant]anti wrinkle cream[/url] The effect of
this method is your bovine collagen matrix & anti aging creams But as using the first moisturizer in it,
it http://legendsofheroes.org/wiki/index.php?title=Benutzer_Diskussion:
BrendaUQM the facial lines as well as tension outlines.


Feel free to visit my web blog: http://antiwrinklecream247.com