вторник, 19 август 2008 г.

Борба

Деян е на Вършец и се е изринал. Червени пъпки като копривна треска, каза баба му, не са релефни, вчера ги имало сутринта, следобед се скрили, вечерта пак се появили. Тази сутрин нямало.
Инструктирахме я да спре банана (това е нововъведението в храните) и да го държи на хладно.
Ама кой знае. Може пък да е шарка?
Може да е щото късал домати? Те са мъхнатички и може да направят алергия. А и ги пръскат със син камък.
Може да е ухапан от насекомо - можело така да реагира организмът.
Кой ти знае...

Аз пък се боря за уикенд с него.
Миналия уикенд, като го изпратихме към Вършец и след тва написах предишния пост, се шматкахме насам-натам и честно казано усещането ми беше едно такова... скучно и безцелно. Като че си пропилявам времето.
Но в неделя следобед се качихме малко на Витоша с едни другари и много ми хареса - там е прохладно и ИМА ШИШАРКИ! :)
И сега много ми се иска да отидем някой уикенд с Деянчик на Витоша.
Щото пък той ужким нали седи в София по 1 седмица, ужким да сме с него, ама ние колко сме с него? Сутрин в полусъзнателен режим докато го нахраним и изчакаме леля Фани да дойде - а тогава хич даже и не ни се седи с него, а предпочитаме да спим - и вечер колкото да дадем млякото, да го изкъпем и да го сложим да спи. Не стига! Бабите го виждат много, ама МНОГО повече от нас! И не е честно :/
Не можем да се доредим...

Ние сега в събота заминаваме на Вършец за да си го вземем, в неделя се връщаме, и аз си правя следните тънки сметки: от понеделник да го гледа леля Фани... ще говоря с нея за цяла седмица (майка ми в петък заминава а преди това има някаква работа); а по-следващата седмица ще го командироваме в Горна баня за няколко дни, и по този начин няма да се налага да пътува през уикенда, и ще си е с нас! :) Ако успея да направя тъй щото да координирам и 3-те баби да се съгласят с тоя пъклен план, ЩЕ ИМАМЕ ЦЯЛ УИКЕНД С ДЕТЕНЦЕ! :)

Ама все пак не мога да не се запитам... не е ли малко абсурдна цялата тая работа?...


Update: Още няма пъпки. Затова пък е кисел :)

2 коментара:

Анонимен каза...

Странно, но и Калина получи абсолютно същия по описание обрив, след като и дадохме боровинка. Беше преди 12 дни и все още се появява сутрин по някоя пъпка (изчезва за около час). Ние решихме, че най-вероятно е от боровинката, ама пък 12 дни...

hazel каза...

Aide na Vitosha toz weekend kato se vyrna:)
Sorry za latinica:)