неделя, 24 февруари 2008 г.

Level up - level down

От днес на 8 месеца, Деян слиза на долното ниво на креватчето, защото вече е опасно да спи на високото. Взе твърде много да шари, особено откак се научи да си вири краката, с което добива устойчивостта на топка. Та по-добре да го свалим отсега, отколкото да чакаме да се катурне.
Направихме и разместване в неговата стая - сменихме местата на креватчето и гардероба, така че откъм креватчето да се открие повече гледка. Сега, като е на ниското и гледа през мрежестите стени на креватчето, е важно да не вижда пред себе си само стената на гардероба и стената на скрина, а цялата стая. Зер голям човек вече, участва в обкръжението си!

Планираме да се изнесем нанякъде покрай Националния празник. Много ни се ходи в Стара Загора, понеже сме чували, че е разкошен град, имало липи и перпендикулярни улици, а не сме ходили. Имаме братовчеди там. Но преди това ще минем през Ботевград да закараме Деянски на баба му и дядо му, за да направим сефте и на командировките - считаме го вече за достатъчно голям, че да го оставим да го гледат за 2 дена без нас и то на чуждо място. Ще товарим креватче на Вектра, ох леле, но поне няма да мъкнем вана , повивалник и стерилизатор, както като тръгнахме за Вършец.

Прасенцето яде като разпран, 1 бурканче на Хип (от малките) не му стига, изяжда по 2 на хранене и като че ли си остава гладен. На опаковката на кашите пише да се приготвят с 200 мл вода, но като ги приготвям с толкова не му стига, остава си гладен. Ще му ги увелича. И млякото не му стига.
А не е да кажеш че е заслабнал особено! Едни дебели бутчета е отпрал, едни ръчички ала Карлсон - като кълбенца със стърчащи от тях пръстчета - подозирам че просто млякото му липсва (вече е само на 2 млечни хранения дневно) и компенсира с количество. Надявам се като въведем месо, живот и здраве след седмица, да се поуталожи малко.
Трудно се приема пюрето Карфиол с картофи. Мръщи се, муси се, гнуси се - гадно му е, изглежда. Ама няма място за вкус, синковец. С тая алергия дето и моркови не ти дават, ще ядеш всичко дето може, че и без това не е много.

А е започнал да се буди все по-рано - чудя се дали защото огладнява, или има връзка с удължаването на деня. Преди си спеше сутрин до 8, от миналата седмица започна да става към 7:20, а вчера и днес ни вдигна в 6:10... Плашеща тенденция!

---
Edit: Опровержение! Веселин бил ходил в Стара Загора много пъти и държи да впиша това за протокола, за да не остане читателската аудитория излъгана и заблудена от моите инсинуации. Това, че имаме братовчеди там, обаче си остава самата истина, и те се явяват основната причина (а за него - и единствена) да отидем точно там.

4 коментара:

hazel каза...

Много харесвам Стара Загора, но през март няма липи;) Така де, има, но са трудно различими от останалите дървета с голи клони.

Рада имаше такива зъби чак на 11 месеца:) Давай смело с пюретата - наскоро се сетих, че навремето вместо да четат книги кога да захранват, са се ориентирали по зъбите. На осем месеца ние ядяхме попара със сухар и сирене... опа, той не може сирене?

Нека да е дебел сега колкото си иска - като почне да обикаля, ще отслабне. В тази връзка - последни месеци кеф със слабо мобилен пакостник в къщи:Р

Deian каза...

Здравейте,

не можах да намеря мейл или нещо за контакт с вас и затова пиша тук.
Казвам се Деян и съм от Стара Загора, много е готино да отидете в края на май:)

Исках само да ви обърна внимание, че докато бях в Щатите хората доста трудно и с учудване четяха името Deyan. Докато нямаха никакви проблеми с Deian. Успях навреме да си сменя документите и сега съм с i :)

Успех във всичко, аз живот и здраве също ще стана за пръв път татко скоро и.. ще видим :)

deian@maquett.com

Wynche каза...

@hazel: То така или иначе пътуването ще отпадне - Вектрата пак даде фира... :)
Освен това, признавам ти, че се оказа права - месеците от 6 натам са прекрасни! Сияйно дете, което се смее и си играе с нас, контактува по всякакви начини, научава неща... Чудесия! Връщането вечер вкъщи е истински празник :)

@deian: Здравей, няма проблем да пишеш тук, все пак ако искаш мейл - силвиар ат мейл.бг
(И да си говорим на "ти", ако може)
Честито за скорошното бащинство! Кога се очаква щастливото събитие? Наминавай насам да споделяш впечатления! :)
А не разбирам проблема с Deyan - как се опитваха да го четат? Аз все си мислех, че Deyan би било по-ясно... Много странна работа!...

Maria каза...

Стигнаха слухове до мен, 4е Вектрата живнала пак, та Стара Загора щяло да я бъде. Много поздрави на вси4кото братов4еди, навийте ги да дойдат на Вършец за Великден, да се видим вси4ки.

Ина4е по повод изписването на Деян, аз тествах австралийската половинка и той каза, 4е, макар и двата варианта да са трудни за англоговорящ, със сигурност Deyan е по-ясно и произносимо. Той, всъщност, в крайна сметка дори не можа да произнесе Deian, беше убеден, 4е съм объркала правописа. Явно няма консенсус сред англоговорящите народи по този важен въпрос...

Ей, забравих да питам. Използвахте ли рапи4ното олио? Ииииии...? Защото 4акам дълъг списък с неща за носене през април. Дотогава смятам да отско4а до съседна Франция с каката, на която синът е ултра-алерги4ен, за консултант, защото Франция била къде-къде по-allergy-friendly от Швейцария и се намирали всякакви полезни нещица за папкане.

Весела ви Баба Марта утре и 4естит национален празник! На майка мартениците не пристигнаха, та ще вадя миналогодишните:(