петък, 20 март 2009 г.

Мис България 2009

Аз определям себе си като феминистка, но има случаи, в които поведението на моя пол ме кара да си мисля, че вековното ни положение на подчинени, безгласни букви си има своето много добро основание.
Конкретния повод днес - коментарите по адрес на Мис България тук.
Не искам да си правя труда да преброя точно колко процента от коментиращите са жени.

Хвърлих един поглед на няколко различни места с коментари, положението е едно и също навсякъде. Жени, полудели от кеф, че миска може да има целулит. Жени, наричащи 24-годишно момиче "дърта чанта". Тук таме някой мъж. И отново жени. Определения като "аборт на природата". Коментари като "тая грозотия едва ли някой ще я вземе. Аз не бих си наказала децата с такива гени."

В момента съм готова да се боря за мъжко господство и връщане на жените в положение, в което мненията им да не бъдат чувани. Отнемане на избирателни права (поради тъпанарщина), достъп до образование (очевидно това, че в момента имат, не върши работа), достъп до интернет (да не им се дава трибуна).
Като са тъпи и зли, поне да си мълчат.
Да седят там в кухнята и да готвят, и да се наконтят вечер специално за мъжа си, с надеждата да ги огрее.
Като станат на 24 или недай си боже добият целулит, да се гръмнат.

Днес ме е срам, че съм жена.

7 коментара:

firefox каза...

грозно е, наистина.

сещам се само, че родените в робство трябва да измрат, преди да си говорим за свободи

тая пустиня иска още доста х40 години :)

hazel каза...

е сега не се съгласих.

не е от женствеността това, според мен, а си е човешко, твърде човешко.

злоба, завист, ниско самочувствие.
и прекалено силно наблягане на външния вид, за сметка на другите качества.

Wynche каза...

@hazel: да, ама са далеч по-малко мъжете, които се държат по този начин??...

@ffox: т.е. 40 години след пълното и окончателно възтържествуване на феминизма в света ( ;) ), жените вече няма да са по-злобни от мъжете, а само също толкова злобни?...

hazel каза...

eми мъжете не се интересуват от темата за миските просто.

мъжете си ги "мерят" по други начини. проявленията на отрицателните качества са едно, наличието им - друго.

Fili каза...

hahaha smeh :) goljam disput e taja miska zabeljazvam :)
spored men problema e v socialnite meroprijatija koito zabavljavat chovechestvoto v dneshno vreme :)
v krajna smetka WTF :) konkurs za krasota! :) tova ne e li neshto lichno? ne e li individualna precenkata na vsjako choveche koe e krasivo i koe ne e :). Ja vsichki v gorata i na poleto pa da vidish dali shte ima takiva problemi ;) hehe... makar che moje pa da stanat poveche... shtoto horata shte imat poveche svobodno vreme v koeto da kljukarstvat ... vmesto da se skysvat ot rabota za da si kupjat porednija chift obuvki, chanta, kostjumche ili da izrysjat zverskite pari za "odobrjavane na kvalifikacijata" za da sa po-efektivni v rabota :)
krasota :)

Анонимен каза...

Според мен проблемът специално при тази миска е малко по-различен от просто злоба или завист.
От една страна имаме спусната отгоре миска, за която предварително със седмици се знае, че тя ще спечели. От друга страна имаме поредната подигравка със зрителите - тази година вие ще избирате победителката с смс-и. Много преди да бъде обявен резултатът, Антония НЕ БЕШЕ сред любимките на публиката.
Раздразнението на хората се породи най-вече от плитката измама, че хем трябва да си дадат парите, гласувайки като последните балъци, хем накрая ще се избере тази, която си е платила. За съжаление вината е на организаторите, а си го отнесе момичето.
Реакциите естествено са преекспонирани, но те не са израз на просто естетическа оценка, а на раздразнение от така стеклите се обстоятелства.
Хората вече не живеят в информационно затъмнение и комуникациите са достатъчно напреднали, за да е ясно кога нещо е реалистично и кога не е. И когато по толкова прозрачен начин те вземат за балък, е много дразнещо, както се вижда и по реакциите.

gimli

xtf каза...

глупави хора има безброй, от всеки пол, раса или каквото и да било. не по тяхната тъпотия трябва да се съди дали нещо има смисъл